Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Questo è il bacio di Tosca, oh Scarpia!

Πριν μία εβδομάδα είδα την Τόσκα στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Πραγματικά μοναδική παραγωγή και με εξαιρετικούς ερμηνευτές. Μεταφερμένη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο φάνηκε τόσο επίκαιρη. Θα έλεγα, ωστόσο, ότι τα εισιτήρια ήταν σχετικά ακριβά, όταν μάλιστα το άθλιο κτήριο είναι αντιστρόφως ανάλογο των προσκεκλημένων, αλλά και των εγχώριων καλλιτεχνών, στους οποίους αξίζει καλύτερη σκηνή και (πολύ) καλύτερα καμαρίνια. Πηγαίνοντας, λοιπόν, να δώσω συγχαρητήρια στην μεγάλη σοπράνο Νικόλα Καρμπόνε απογοητεύτηκα για το χώρο που της έδωσαν για την ετοιμασία της. Πραγματικά τραγικό. Έμοιαζε με δημόσια τουαλέτα. Το ίδιο και στον μαέστρο Βύρωνα Φιδετζή, για να μην αναφέρω το χώρο που ετοιμάζεται η ορχήστρα... Μήπως η Αθήνα θα άξιζε μία καλύτερη όπερα;

5 σχόλια:

Naf είπε...

My dear opera friend,
θα χαρείς ιδιαιτέρως αν σου πώ οτι θα γίνει νέα Εθνική Λυρική σκηνή σύντομα στο τρίγωνο του Ιπποδρόμου. θα είναι super όπως καταλαβαίνεις (αμήν). Λεπτομέρειες τύπου πότε αρχίζει κατασκευή και ποιού δωρεά είναι (Λάτση;;) θα σε γελάσω γιατι έχω και ένα alzheimer .....:)
οψώμεθα λοιπόν!

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλή μου naf αυτό το ακούω χρόνια. Έμεινα στη διαφήμιση της Παπαντωνίου ("Τάλιν, Εσθονία, όπερα μία, Αθήνα Όπερα καμία, η Αθήνα δεν έχει όπερα" κ.ο.κ.). Πάντως χάρηκα που μάλλον ισχύει αυτό που λες. Μήπως και μπορούμε να παρακολουθούμε την Τόσκα χωρίς να βρισκόμαστε πισω από κολόνες...

Naf είπε...

καλά υπάρχουν και χειρότερα. Στον Nabucco πήγα να λυποθυμήσω απο την έλλειψη εξαερισμού (μαζί και όλο το θέατρο).....θα προσπαθήσω να μάθω λεπτομέρειες πάντως!:)

L' Aesthete Soleil είπε...

Αν έχει τύχη να καθίσεις τέρμα δεξιά στον εξώστη β'και πίσω θα ακούσεις τον ήχο του buzzer της κοπέλας που αλλάζει τους υπέρτιτλους. Σκέψου ότι δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα. Παρακολουθεί τους διαλόγους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αλλάζει παντώτας το κουμπί την κατάλληλη στιγμή!

Naf είπε...

OMG!!!xaxaa tragic!