Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

An old star is "shining" (again!)

Η θρασύτητα των μεγάλων πετρελαιοβιομηχανιών συνεχίζεται και συνεχίζεται. Και μετά την προσπάθειά τους για το κυνήγι του μαύρου χρυσού στην Γροιλανδία και στον Βόρειο Πόλο και μετά την τρελή κούρσα του κόστους του, νέα στοιχεία (πρώην συγκεκαλυμένα) για την ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους ήρθαν στο φως. Συγκεκριμένα η εταιρία "Texaco" της πολιτείας που ανθεί η βλαχοαμερικανιά, και αποτελεί φυτώριο για παντελώς ηλίθιους κυβερνήτες (αρχικά) και προέδρους (εν συνεχεία), έκανε επίδειξη προκλητικού αμοραλισμού και αδιαφορίας. Χρησιμοποιώντας για δεκαετίες τη ζούγκλα* ως χωματερή έριχνε και συνεχίζει να ρίχνει τοξικά απόβλητα μέσα στους ζωτικούς πνεύμονες του πλανήτη. Και δεν καταστρέφει απλά ένα δάσος, αλλά το σπίτι πολλών ζώων, αλλά και ανθρώπων. Οι Ινδιάνοι κάνουν λόγο για την ραγδαία αύξηση καρκινοπαθειών στην περιοχή και την εξόντωση έξι φυλών τους από την αδιαφορία της κυβέρνησης, η οποία δεν ενδιαφέρεται να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα επιβάλλοντας κυρώσεις και πρόστιμα, αφού στηρίζεται ενεργά από τις πετρελαιοβιομηχανίες. Τώρα προκύπτει ένα ερώτημα. Πώς μία αμερικανική εταιρία πετρελαιοειδών χρησιμοποιεί τον Αμαζόνιο ως χωματερή, ο οποίος, στο κάτω - κάτω, βρίσκεται σε άλλη χώρα; Μήπως επειδή με την ανατροπή του Αλιέντε, όλη η Λατινική Αμερική μετετράπη σε προτεκτοράτο των Η.Π.Α.; Λέω μήπως!

*του Αμαζονίου

2 σχόλια:

ds είπε...

"Πώς μία αμερικανική εταιρία πετρελαιοειδών χρησιμοποιεί τον Αμαζόνιο ως χωματερή, ο οποίος, στο κάτω - κάτω, βρίσκεται σε άλλη χώρα;"

Απλή απάντηση: επειδή η Αμερική κάνει ό,τι θέλει και κανεις μα κανείς όσο και να θέλει δεν μπορεί να την σταματήσει. Ούτε και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι...

L' Aesthete Soleil είπε...

Αν αγαπητέ dynx είδες προσφάτως το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα του Κούλογλου, θα διαπίστωσες πως η Λατινική Αμερική συνανσπίστηκε εναντίον των ΗΠΑ κάτι που την τρομοκράτησε καθώς βλέπει πως σιγά σιγά, χάνει το πάλαι ποτέ προτεκτοράτο της. Ας ελπίσουμε ότι η φθίνουσα πορεία της θα συνεχιστεί.