Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

O Δεκάλογος του Χωρισμού

1. Εκείνη εντοπίζει επουσιώδη προβλήματα στο γάμο (τύπου: κούτες στο πίσω μπαλκόνι που εμποδίζουν το άπλωμα των ρούχων -παρόλο που έχει στη διάθεσή της 2,5 μέτρα και υπολείπονται 50 εκατοστά για να σου σπάσει τα νεύρα). Οπότε σου παραχωρεί το δικαίωμα της ευχαρίστησης να μην σου πλύνει ποτέ ρούχα, να μην τα απλώσει ποτέ και να μην τα σιδερώσει ποτέ!
2. Εκείνη αποφασίζει να αναλύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα σε μία αμφιλεγόμενη διαζευγμένη ψυχολόγο, η οποία σε βγάζει διχασμένη προσωπικότητα, σχιζοφρενή, παρανοϊκό και βίαιο μπροστά στη σύζυγο (ασκείς έμμεση βία καθώς λέει) κάτι που απαγορεύεται ρητώς στις συνεδρίες και εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ψυχιάτρου. Εσύ παίρνεις χαρτί από ψυχίατρο που σε εξετάζει επί μιάμιση ώρα και σε βγάζει απολύτως υγιή πνευματικά και απόλυτα ισορροπημένο.
3. Εκείνη πιστεύει ότι της τσαμπουνά η ενός μηνός επιστήθια φίλη της και όχι ο επί επτά χρόνια σύντροφός της.
4. Εκείνη αλλάζει τις απόψεις της για το άτομό σου και υϊοθετεί φράσεις copy-paste της ψυχολόγου της, καθώς και της διανοούμενης Σάντυς Κουτσοσταμάτη και της Ule Erchart και παύει να πιστεύει τα βραβεία που έχεις κερδίσει με αγώνα και ικανότητες. Σε αυτό την οδηγεί η ψυχολόγος λέγοντάς σου στα μούτρα «ούτε εγώ σε πιστεύω» και αναζητούν αμφότερες σφραγίδες και υπογραφές. Τις δείχνεις αλλά (φευ!) δεν αλλάζει η άποψή τους. Λέει στην ψυχολόγο της συνοπτικά την υπόθεση του πρώτου σου βιβλίου και η επιστήμων συμπεραίνει ότι ο σχιζοφρενής ήρωας είσαι εσύ!
5. Εκείνη δηλώνει καταπιεσμένη (συμπέρασμα που έβγαλε με τρεις συνεδρίες, αφού η ψυχολόγος προσπάθησε να της αλλάξει γνώμη όταν εκείνη δήλωνε απόλυτα ελεύθερη μαζί σου) και φαντάζεται συνομωσίες πίσω από την πλάτη της.
6. Εκείνη φεύγει 4-5 φορές από το σπίτι για να πέσεις στην παγίδα να την καλέσεις πίσω.
7. Εκείνη αισθάνεται πολύ κουρασμένη με ένα ωράριο 22 ωρών την εβδομάδα σε δημόσια υπηρεσία (όπερ μεθερμηνευόμενον – λούφα και παραλλαγή).
8. Εκείνη εκνευρίζεται που απολύθηκες από εταιρεία που έκλεισε, αν και εσχάτως βρήκες δουλειά 40 ωρών την εβδομάδα και πλέον.
9. Εκείνη αγανακτεί με το μουσάκι που άφησες (εκείνη επέμεινε να το αφήσεις), με το μακρύ μαλλί (που εκείνη επέμεινε να αφήσεις) με τα γυαλιά που αγόρασες τελευταία (που εκείνη επέμεινε για αυτό το ζευγάρι, αλλά σε κατηγορεί ότι αλλιώς το θυμόταν!?!)
10. Εσύ αποφασίζεις να αφήσεις πίσω σου ό,τι συναισθηματισμούς σε κρατούσαν κοντά της και τη στέλνεις στο πυρ το εξώτερον, κρατάς μόνο τις όμορφες στιγμές και προχωράς (πολύ) παραπέρα.

Θυμάστε την οντισιόν για νύφη; Ξεχάστε τον κουμπάρο και βάλτε άλλον στην θέση του...

33 σχόλια:

Ελευθερία Αραβανή είπε...

έχοντας πολύ καιρό να σε διαβάσω...βρήκα την κατάλληλη ανάρτηση!!
πω πω τί κακό που κάνουν αυτοί οι ψυχολόγοι που περιγράφεις....πραγματικά τρομάζω με όλους τους ειδικούς που κρίνουν, που βγάζουν πορίσματα κλπ κλπ.., που αποφασίζουν αυτοί για σένα..

L' Aesthete Soleil είπε...

Εσείς τρομάξατε λόγω γνώσης φαντάζομαι. Εγώ δεν ήξερα, αλλά ρίσκαρα και απογοητεύτηκα...

Leviathan είπε...

to 3 einai oti xeirotero....kai ola ta alla vevaia...krima....kalispera!

Antoine είπε...

Διαβάζω αληθινή ιστορία;

Πάνε δηλαδή τα μέλια και τα χρυσά κουφέτα;

lila είπε...

Χαίρομαι που σας ξαναδιαβάζω,μου έλειψαν τα κείμενα σας.
Ελπίζω να μην είναι αυτό που κατάλαβα,γιατί με λυπεί πολύ το γεγονός.Ο γάμος απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και από τους δύο,πολλές υποχωρήσεις και τεράστια αλληλο-κατανόηση.
Και αυτό το λέω μη έχοντας γνώσεις ψυχολογίας,αλλά προσωπικής εμπειρίας,ούσα παντρεμένη τα τελευταία 6 χρόνια και ακόμα παραμένουσα...
Ακομα ελπίζω να κατάλαβα λάθος...
Χαμόγελο και θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά
Πολλά φιλιά

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλημέρα!
@leviathan
Δυστυχώς φίλε μου, αυτή είναι η αλήθεια. Το τρίτο είναι το χειρότερο και από αυτό προκύπτει ότι άνθρωπο που δεν σε εμπιστεύεται καλύτερα να μην τον έχεις κοντά σου.
@Αntoine
Πέρα για πέρα αλθινή...
@lila
Aυτό που καταλάβατε είναι. Ειλικρινά δεν αισθάνομαι μίσος, ούτε θέλω να εκδικηθώ. Αισθάνομαι πικρία, δυσάρεστη έκπληξη για την κατάληξη και λύπη για το πώς ένας τριαντάχρονος άνθρωπος, έξυπνος και μορφωμένος παγιδεύεται μέσα σε απόψεις τρίτων.

Σταλαγματιά είπε...

Όταν το δύο γίνεται τρία και το τρία τέσσερα και πάει λέγοντας η ουσία χάνεται.
Οι λόγοι ξεθωριάζουν και η αγάπη….η αγάπη γίνεται βαρκούλα που άλλαξε πλεύση…..όλα έχουν ένα λόγο που γίνονται….μην λυπάσαι, θ΄ αλλάξει η ζωή θα δεις. Και ότι έχασες θα το κερδίσεις πάλι.


Σ΄ έχασα για μεγάλο διάστημα νόμιζα πως σταμάτησες.
Τώρα σε έχω μαρκάρει ;)

One Happy Dot είπε...

Καμάρι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χάρηκα τόσο που πολύ που γύρισες αλλά λυπήθηκα τόσο πολύ με τον δεκάλογο...από την άλλη ίσως αν ήταν ένας και μόνο λόγος να πονούσε ακόμα περισσότερο οπότε...αφήνουμε τον κουμπάρο στην άκρη για λίγο! Εκείνος άλλωστε δεν είχε βρεί τον έρωτα της ζωής του?
Πάμε για τα πολύ παραπέρα με ολους εμάς όσο κοντά σου επιθυμείς! Φιλί γλυκό!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ανάμεικτα τα συναισθήματά μου.
Χαράς, πολύ μεγάλης χαράς (ειλικρινά) που είσαι και πάλι εδώ κοντά μας και απογοήτευσης από τα γραφόμενά σου που, όπως δυστυχώς διεπίστωσα επιβεβαιώνεις.
Και αφού, όπως βλέπω και καταλαβαίνω, το πάλεψες καιρό και... γιατρειά δεν είχε, δε θα σου μιλήσω για "νερό στο κρασί σου", αλλά να κοιτάξεις ΕΣΕΝΑ και την ψυχική σου ηρεμία.
Οι ευχές μου για κάθε καλό στη ζωή σου ν σε συντροφεύουν

Φιλί και μεγάλη Γλαρένια αγκαλιά

tovenito είπε...

καταραμένα εφτά χρόνια.
μα τι γίνεται και όλοι κάτι παθαίνουν εκεί;
πρόσφατα ένα φιλικό μου ζευγάρι (όχι παντρεμενοι) χώρισε πάνω στα 6,5 χρόνια.
ξέρεις τι πιστεύω όμως;
ότι ό,τι γίνεται γίνεται για καλό.
και καλύτερα τώρα που από όσο καταλαβαίνω δεν υπάρχουν και παιδιά..

seniorita είπε...

όταν μπαίνουν τρίτα πρόσωπα σε μια σχέση ακόμα και μ αυτή την μορφή η κατάληξη δε θα είναι καλή..
πραγματικά με το ποστ σου αισθάνθηκα μια χαρμολύπη,χαρά που εμφανίστηκες και λύπη για το περιεχόμενο της ανάρτησης.
αλλά όπως λένε ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.προχωράμε μπροστά τα καλύτερα έρχονται..

nina είπε...

Είχα καιρό να έρθω και πέφτω από τα σύννεφα.
Κι εγώ έλεγα πως οι αραιές σου αναρτήσεις οφειλότανε σε κάποιο ευχάριστο συζυγικό γεγονός και που καιρός για αναρτήσεις.
Τι να πω, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Να είσαι καλά, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Mairouli είπε...

Κάποιες γυναίκες πράγματι συμπεριφέρονται πολύ περίεργα ορισμένες φορές...Και ειδικά όταν μπλέκονται περίεργοι ψυχολόγοι και αμφιβόλου αξίας φιλίες...

Και φυσικά ο χωρισμός είναι η καλυτερη λύση. Για όλους. Στηρίζω την απόφαση αν και στενάχωρη, αλλά δυνατή. Υπαρχουν πάντα μα πάντα και αλλού πορτοκαλιές....

L' Aesthete Soleil είπε...

Κυριακή σήμερα. Την καλησπέρα μου σε όλους. Ιδιαίτερα συγκινημένος απαντώ στους:
@Aναστασία
Έχω περάσει τη φάση που στενοχωριόμουν τραγικά. Σε αυτό με βοήθησε η σύυγός μου (ακόμα παραμένει τυπικά - το διαζύγιο θα βγει 24 Αυγούστου, πρέπει να περάσει ένας χρόνος από την ημέρα του γάμου), η οποία έκανε το παν για να αγανακτήσω μαζί της και να αισθανθώ συναισθήματα που δεν είχαν θέση στην καρδιά μου...
@One Happy Dot
Ευχαριστώ κούκλα μου για την συμπαράσταση. Όσο για τον "έρωτα της ζωής" τί σημαίνει; Ότι θα κρατήσει; Πλέον αμφιβάλλω αν και το εύχομαι στα κουμπαρούδια μου :-)
@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Όπως αναφέρει και το nick σου, έτσι ανάκατα είναι και τα συναισθήματά μου. Αλλά καταλήγω εκεί που λες και εσύ. Me, myself and I.
@tovene592
Νομίζω ότι τα επτά χρόνια αναφέρονται στον γάμο. Εγώ έχω μόλις επτά μήνες παντρεμένος (αν και τα προβλήματα ξεκίνησαν στον δεύτερο)αλλά κοντά επτά χρόνια σχέσης. Μπορεί να ισχύει αυτό και στη σχέση και να έχεις δίκιο. Όσο για τα παιδιά, είναι κάτι που το σκεφτήκαμε ωριμότερα αμφότεροι και είπαμε: "άστο καλύτερα, τουλάχιστον για την ώρα".
@seniorita
Kαλή μου φίλη σε ευχαριστώ, αλλά τη φράση του τέλους ποτέ δεν την ελάμβανα σοβαρά υπόψιν. Ελπίζω να με διαψεύσει κάποια στιγμή. Ίδωμεν.
@nina
Ένας άνθρωπος που θα ήθελε να θάψει τη σύζυγό του, θα έλεγε ότι λόγω της ίδιας σταμάτησε να γράφει, τουλάχιστον στο blog του. Αλλά εγώ δεν διατίθεμαι να κάνω κάτι τέτοιο. Ο λόγος που αραίωσα να γράφω δεν ήταν η σχέση που είχα με την σύζυγό μου. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
@Mairouli
Όταν στην ανάρτηση αναφέρθηκα σε φίλη, αναφερόμουν στην ψυχολόγο. Οι φίλες της συζύγου είναι άτομα που εκτιμώ, αγαπώ και θαυμάζω. Νομίζω το ίδιο αισθάνονται και οι ίδιες για τον εαυτό μου. Και μάλλον ασκούν καλή επιρροή, όχι για να τα ξαναβρούμε, αλλά για να της πούνε: "άκου τον και λίγο, μπορεί να μην είναι τόσο αληθινά όσα λέει η ψυχολόγος σου" και μάλλον συμβαίνει, γιατί προτελευταία φορά που ήρθε στο σπίτι να πάρει κάποια πράγματα, είχε άλλη συμπεριφορά και σαν να έκανε νερά στις απόψεις της περί ψυχολόγου. Ιδιαίτερα εάν σκεφτώ ότι κάποτε εν ολίγοις φερόταν να λέει: "Ψυχολόγος και ξερό ψωμί". Μάλλον της έμεινε το ξερό ψωμί.
Ευχαριστώ και πάλι όλους εσάς. Θα τα λέμε πιο συχνά πλέον.

mahler76 είπε...

όχι ρε πούστη μου....
και λέω είχε τόσο καιρό να γράψει κάτι καλό θα έχει να μας πεί...

Nobilis είπε...

Καλή δύναμη στο καινούριο ξεκίνημα σου.
Καλή Δύναμη.

kyzikos είπε...

και γω δεν περίμενα τέτοια ανάρτηση.
και τι είναι όλη αυτή η παρέλαση ψυχολογο-ανατόμων μη χέσω μέσα?

kyzikos είπε...

αλήθεια ποιά είναι η διανοούμενη Κουτσοσταμάτη?

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Respect.
Γερά με τσαμπουκά.
(Πονάει λίγο ακόμη δε λέω)
Αλλά είναι ίσως η πιό aesthete ανάρτησή σου.

celsius33 είπε...

καλή ανάνηψη και από μένα, δυσάρεστο αλλά προχωράτε αμφότεροι, πως να γίνει αλλιώς?

Ιμμαήλ είπε...

Καλημέρα!
Έχουμε καιρό να τα πούμε και με στεναχώρησε ιδιαίτερα το γεγονός του χωρισμού. Θυμάμαι με πόση χαρά έγραφες για τον γάμο και τις στιγμές σας και απορώ γιατί έφτασε η σχέση σας σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αντιδρούν σπασμωδικά, νευρικά μέσα σε έναν γάμο, νιώθουν καταπιεσμένοι ενώ ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην σχέση τους με τον σύντροφο. Ίσως είναι μόνο η ιδέα του γάμου-δέσμευσης-καθημερινότητας που βαραίνει, το να νοιώθουμε ανολοκλήρωτοι και ότι η ζωή μας σταματά. Φταίει και η αντίληψη της κοινωνίας που θεωρεί τον γάμο σαν ένα τέλος, ότι πλέον ο άνθρωπος δεν έχει κάτι άλλο να κάνει, εκτός απο παιδιά. Πάντως οι ψυχολόγοι, που έχουν γίνει και της μόδας, καλό θα είναι να είναι νηφάλιοι και να μην προσποιούνται τους δικαστές. Και προσωπικά πιστεύω ότι καλό είναι να σηκώνουμε το βάρος μόνοι μας, χωρίς τρίτους 'βοηθούς', γιατί κανείς δεν μας ξέρει καλύτερα απο εμάς τους ίδιους.. Σου εύχομαι το καλύτερο. Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος και το διαζύγιο ακόμα πιο πολύ, αλλά να προχωρήσεις παρακάτω με μεγαλύτερη σοφία και επίγνωση.

ds είπε...

Πολλές γυναίκες βλέπουν τον γάμο ως παιχνίδι εξουσίας (και συνήθως εκδηλώνουν τέτοια συμπεριφορά αφού παντρευτούν).

Είναι ωραία να είσαι ελεύθερος πάλι, δεν νομίζεις; Τουλάχιστον θα έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου.

ΥΓ. Δεν μπορώ να σε φανταστώ με μακρύ μαλλί!

One of the people είπε...

Ειναι απιστευτο πως οι ανθρωποι αλλαζουν.

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλησπέρα.
@mahler76
Kαλό δεν ήταν, αλλά μπορεί να είναι για καλό.
@hamomilaki
Eυχαριστω. Τί άλλο να πω;
@Ανώνυμος
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τι λες :-)
@kyzikos
Άστα. Απευθυνόμαστε σε "ειδικούς" για να κρίνουν "ειδικευμένα" την "ειδική" μας περίπτωση. Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη είναι μία τηλεψυχολόγος. Τώρα είναι άφαντη.
@"Αισθηματική ηλικία"
Δεν σε ξέρω, αλλά ευχαριστώ. Αν και δεν επιδιώκω να γράφω ωραίες αναρτήσεις.
@celsius33
Προφανώς θα προχωρήσουμε και θα κρατήσουμε τις καλές αναμνήσεις. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;
@Ιμμαήλ
Μία ανάρτηση που περικλείει ό,τι πραγματικά πιστευω. Ευχαριστώ. Όσον αφορά τους "τρίτους" κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Αλλά υποχώρησα στη θέληση της συζύγου. Το μετανιώνω, όχι για αυτά που μου είπε η ψυχολόγος, αλλά γιατί όταν κάποιος είναι εύπιστος, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τραγικά.
@Dynx
Δεν ξέρω εάν αφορά μόνο τις γυναίκες αυτό που λες. Το ζήτημα είναι να μην θεωρεί κάποιος στο γάμο ότι είναι αντίπαλος του άλλου. Πρόκειται για διαρκή μάχη δηλαδή; Για το υ.γ. δε χρειάζεται να με φανταστείς. Κουρεύτηκα εχθές οπότε επανήλθα στην φάση της φωτογραφίας :-)
@One of the people
Δεν πιστεύω ότι αλλάζουν. Μάλλον βγαίνουν στην επιφάνεια χαρακτηριστικά που φοβόμαστε να αποκαλύψουμε στην αρχή. Κι όταν βγουν, βρίσκεσαι ξαφνικά παντρεμένος ή και με παιδί. Το δεύτερο είναι και το χειρότερο.

vanessa είπε...

Ολα έχουν το σκοπό τους στη ρημάδα τη ζωή. Κάτι καλό έρχεται...έχε τις κεραίες ανοιχτές καλό μου!!! ;)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

Σημερα ξαφνικα αποφασισα να σας επισκεφτω ξανα μετα απο τοοοοσο καιρο και διαβαζω κατι τετοιο? Και σκεφτειτε οτι η τελευταια μου εικονα απο εσας ηταν αυτη της γαμηλιας τελετης σας οπου κι ειχα ευχηθει να ημουν παρευρισκομενος!

Αισθανομαι καπως αμηχανα με το timing μου παρολα αυτα επρεπε να αφησω ενα σχολιο!

Ειλικρινα λυπαμαι!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων.

Υ.Γ. Αυτο ειναι το πρωτο μου σχολιο μετα απο μηνες καταθλιπτικης απουσιας απο την μπλογκοσφαιρα, τη Γαλατεια καιτη ζωη την ιδια!

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλησπέρα.
@Vanessa
Οι κεραίες είναι πάντα ανοιχτές για τα καλύτερα που θα έρθουν... Τί κάνεις αγαπημένη καλλιτέχνιδα;
@Πυγμαλίων
Η απουσία σας συνέπεσε με την απουσία μου. Ευχαριστώ για τα λόγια σας. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο.

vanessa είπε...

Σου χω καλά! Η καλλιτέχνιδα έχει πλέον το πρώτο της διεθνές βραβείο, οπότε όπως καταλαβαίνεις η έμπνευση γίνεται επένδυση. Υπομονή λίγα χρονάκια ακόμα ε? λολ

L' Aesthete Soleil είπε...

Θερμά συγχαρητήρια! Χαίρομαι διπλά! Αφενός γιατί η διάκριση θα σου ανοίξει περισσότερες πόρτες, αφετέρου διότι αναγνώρισα το ταλέντο σου και θέλησα να επενδύσω σε ένα έργο σου. Στο μέλλον θα επενδύσω σε περισσότερα. Συγχαρητήρια και πάλι!

Albus Genius είπε...

Είχα πολύ καιρό να σε διαβάσω διάβαζα μάλιστα τα του γάμου.Μου άρεσαν περισσότερο, δεν μου αρέσει να χωρίζουν άνθρωποι με τόσα όνειρα.Αυτά που γράφεις είναι συνήθη και γνωστά.Δίνεις μεγάλη σημασία σε χιλιοειπωμένα πράγματα. Μοναδικοί δεν είμαστε ποτέ.Όσο για το τρίτο που λές,έχουν βγεί χιλιάδες παροιμίες και θάπρεπε να ξέρεις.Αν είναι έτσι, άστο, κάτι θα έμαθες απ' αυτό όπως έχουμε μάθει όλοι μας.Οπότε κρατάς τα καλά καθώς λες.Η ζωή έχει και γκρεμίσματα πολλά πρέπει να αποκτήσεις τεχνική να στέκεσαι όρθιος.

L' Aesthete Soleil είπε...

Τεχνική ή τέχνη;

Albus Genius είπε...

Επιμένω στο τεχνική.Η τέχνη δεν σπαταλιέται έτσι να την κρατήσεις για τα καλύτερά σου.

L' Aesthete Soleil είπε...

Αποστομωτική απάντηση, δεν έχω να αντιπαραβάλλω κάτι.