Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

O αισθητιστής ευαγγελίστηκε!

Την περασμένη Παρασκευή στις 15:00 περίπου, με έπιασε ένας δυνατός πόνος στο στομάχι. Βρισκόμουν στη δουλειά και έψαχνα ένα παυσίπονο, αλλά τα φαρμακεία τέτοια ώρα ήταν (φυσικά) κλειστά. Στις 17:00 που σχόλασα κατευθύνθηκα γρήγορα προς το σπίτι μου πήρα ένα malox και κοιμήθηκα νηστικός, προκειμένου να ξεπεράσω τον πόνο. Ξύπνησα μετά από πέντε ώρες περίπου με αφόρητους πόνους. 23:45 τηλεφώνησα για να μάθω ποια νοσοκομεία διανυκτέρευαν μέχρι τις 08:00 και τα μόνα ήταν ο «Ευαγγελισμός» και το «Τζάνειο». Ξεκίνησα να πάω στο πρώτο, καθότι ο Πειραιάς είναι πολύ πιο μακριά από το σπίτι μου. Eυτυχώς βρίσκω άμεσα ένα ταξί, αλλά ο ταξιτζής με προειδοποίησε ότι θα σταματήσει σε ένα καφενείο για να πάρει καφέ. Δεν είχα πρόβλημα. Η χρέωση άλλωστε ξεκίνησε μόλις επέστρεψε στο καθήκον. Στις 24:00 ήμουν ήδη στον Ευαγγελισμό. Έδωσα και εγώ το χαρτί της αναμονής στο Παθολογικό και μετά από λίγη ώρα άρχισαν να με εξετάζουν. Πρώτα με ψηλάφηση, μετά με έστειλαν για υπέρηχο, έπειτα μου πήραν αίμα, με έστειλαν στο χειρουργείο για να με δει και ο χειρουργός, ο ίδιος με έστειλε στο ακτινολογικό (ο ακτινολόγος ήταν έξαλλος γιατί δεν έβγαζε τα γράμματα, μέχρι που ζήτησα από τον χειρουργό να γράψει καλύτερα τον τύπο της ακτινογραφίας). Κάνω και την ακτινογραφία ξανά πίσω στο χειρουργείο, με βλέπει και ο επιμελητής, βγαίνουν και τα αποτελέσματα της αιμοληψίας, φεύγω από εκεί, ξανά στο παθολογικό, με εξετάζει και η επιμελητής του τμήματος και μου είπαν για ένα ένζυμο που είχε υψηλό δείκτη λόγω τραυματισμού των μυών λόγω γυμναστικής καταπόνησης! Σκεπτόμενος την γυμναστική καταπόνηση θεωρώ ότι μάλλον ήταν αποτέλεσμα του κουβαλήματος των επίπλων που αγοράσαμε προσφάτως! Τελικά μου είπαν να ξαναπάω οπωσδήποτε για μία επιπλέον αιμοληψία κάτι που κανόνισα άμεσα. Ο σκοπός της ανάρτησης, ωστόσο, δεν είναι να μάθετε για την ατυχία μου, αλλά μάλλον για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε με ευκολία το σύστημα υγείας της χώρας, γιατρούς, νοσηλευτές και διαδικασία εξέτασης. Εγώ έχω να πω, ότι παρόλο που στο νοσοκομείο έκατσα πέντε ώρες ακριβώς, οι εξετάσεις μου έγιναν άμεσα, με υπευθυνότητα, με ενδιαφέρον και κάθε γιατρός (συνολικά με είδαν έξι) μου φέρθηκε με ευγένεια και σοβαρότητα. Τη στιγμή μάλιστα που η ώρα δεν ήταν και η καλύτερη (σκεφτείτε ότι στο χειρουργείο υπήρξαν έξι κρίσιμα περιστατικά με αυτοκινητικά ατυχήματα – δεν ξέρω εάν οι δύο που χτύπησαν άσχημα με μηχανή τελικά επέζησαν) δεν έχω παρά να επαινέσω κάθε γιατρό και νοσηλευτή, που έτρεχε και δεν πρόφταινε. Από την άλλη, στο παθολογικό υπήρξαν και άλλα πολύ κρίσιμα περιστατικά. Δηλητηριάσεις, σπασμοί από υπερβολική δόση και άλλα. Μήπως να είμαστε στο μέλλον πιο προσεκτικοί όταν θέλουμε να κατηγορήσουμε το σύστημα υγείας της χώρας;

44 σχόλια:

Antoine είπε...

Έχεις δίκιο L' Aesthéte Soleil και μπράβο που το επισημαίνεις στο τέλος. Ο κόσμος έχει την κακή τάση να κατηγορεί συνέχεια τους γιατρούς ως ανεύθυνους και απρόθυμους να βοηθήσουν τους ασθενείς. Δε νομίζω ότι είναι αυτή η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι ένα επάγγελμα που το διάλεξαν οι ίδιοι, πάσχισαν αρκετά να αποκτήσουν τη γνώση που απατείται και τώρα είναι στη φάση που κάνουν πράξη όλα όσα διδάχθηκαν. Και να μιλήσω προσωπικά, όταν είπα ότι θέλω να σπουδάσω ιατρική, το είπα με αγάπη και θέληση. ήταν ε΄να όνειρο ζωής και φαντάζομαι όχι μόνο για μένα, αλλά για τους περισσότερους.

Χαιρετώ!

ώρα του τέλους είπε...

Κοίτα δεν αντιλέγω σε αυτά που είπες αλλά θέλω να ρωτήσω τότε όλοι αυτοί που βγαίνουν και κάνουν παράπονα γιατί βγαίνουν δε το καταλαβαίνω!!

Naf είπε...

εγώ συμφωνώ μαζί σου. Δεν παύουν βεβαια να υπάρχουν και σε αυτόν τον χώρο οι ασυνείδητοι. Απλά επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και την υγεία μας γενικότερα, κάθε άσχημο περιστατικό παίρνει (λογικά) μεγάλη διάσταση. Μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και τα ΜΜΕ που ψοφάνε για κάτι τέτοια "κατηγορώ".

faraona είπε...

Πολυ καλα κανεις και το αναφερεις το περιστατικο σου και την εξυπηρετιση.Μπραβο στους γιατρους του Νοσοκομειου.
Ελπιζω νασαι τωρα καλυτερα ε?
Περαστικα σου βρε και να προσεχεις.

πολλα φιλια

Alexandros A. Voudouris είπε...

Όταν υπάρχουν ένα 1.000.000 περιπτώσεις τότε σε κάποιες απ'αυτές μπορεί να υπάρξει και πρόβλημα..και οι γιατροί άνθρωποι είναι,κουράζονται και κάνουν και λάθη-δεν είναι θεοί..
Η δουλειά σε ένα νοσοκομείο είναι πολύ δύσκολη και πολύωρη ειδικά σε εφημερείες γι'αυτό δεν κάνει να τους κατηγορούμε...
Ωραίο το ποστ σου,αν και δεν ήσουν καλά..

L' Aesthete Soleil είπε...

Yγιείς καλημέρες σε όλους!
@antoine
Σε χαιρετώ φίλε μου!
@ώρα του τέλους
Θα σου απαντήσω με ένα περιστατικό. Ένας κουμπάρος ενός θείου μου προειδοποιήθηκε από γιατρούς να αλλάξει την κακή του διατροφή, να κόψει το υπερβολικό κάπνισμα και να μειώσει το αλκοόλ. Δεν το έκανε. Συνέχισε χωρίς δισταγμό. Έπαθε καρδιακή προσβολή και η γυναίκα του βγήκε και είπε "δεν τον πρόσεξαν και τώρα αναγκάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Ντροπή στο σύστημα υγείας μας!" Ο γιατρός δεν είναι θεός. Και η πρόληψη είναι μέσα στα καθήκοντά του. Γιατί οι ασθενείς δεν παίρνουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις;
Σχόλια;
@naf
Έτσι είναι. Αλλά και σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα "κατηγορώ" καταντούν φωσκολικά και υπερβολικά.
@faraona
Kαλύτερα είμαι φίλη μου. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Και φυσικά επαινώ τους γιατρούς, αλλά και τους νοσηλευτές. Άψογοι λειτουργοί!
@alx599
Έτσι είναι. Γιατί τους θεωρούμε μάγους δεν καταλαβαίνω! Ευχαριστώ φίλε μου...

One Happy Dot είπε...

Πργματικά είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα και να τα βάζουμε με το σύστημα υγείας που χολαίνει ειδικότερα, τον κρατικό μηχανισμό που δεν λειτουργεί γενικότερα...
Μονιμα παράπονα-καραμέλες σε ενα στόμα το οποίο είναι διαρκώς πικραμένο και αδυνατεί πλέον να δει και τις καλές πλευρές αυτής της χώρας.
Επι του προκειμένου, πιστεύω πραγματικά ότι έχουμε καλούς γιατρούς οι οποίοι "έδωσαν" πολλά χρόνια από τη ζωή τους ώστε να μπορούν σήμερα να δηλώνουν και να είναι γιατροί για να μην ασκούν σωστά το επάγγελμά τους. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι οποίες όμως δεν κάνουν τον κανόνα...τουλάχιστον οχι ακόμα!
BTW...είπαμε να ανοίξεις σπίτι οχι να πέσεις τέζα! :) Για να προσέχουμε λίγο ναι?

manetarius είπε...

Τι να σου πω βρε παιδί μου, εγώ πάντως μια φορά που πήγα στο Ασκληπείο με έντονους πόνους στην καρδιά (γεράματα) δεν μου έκαναν τίποτα...όλοι οι γιατροί έλειπαν και δεν ήρθε ποτέ η σειρά μου να μ' εξετάσουν..μπορεί να ημουν και μακαρίτης τώρα αν ήταν κάτι σοβαρό!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!

Υ.Γ. Η μεταφορική που σας έφερε τα έπιπλα δεν είχε κανέναν να βοηθήσει;

L' Aesthete Soleil είπε...

@one happy dot
Οκ. θα προσέχουμε. Εύστοχη η παρέμβασή σου
@manetarius
Μεταφορική λέγοντας; Γιατί η μεταφορική τα έφερε, αλλά εγώ μαζί με τη σύζυγο τα βάλαμε σε καρότσια για να τα δώσουμε για τιμολόγηση. Και ήταν ασήκωτα! Η περίπτωση που αναφέρεις ίσως δεν είναι ο κανόνας. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω!

Ελευθερία Αραβανή είπε...

το σημαντικό είναι να μπορούμε και να αναγνωρίζουμε και τις καλές εμπειρίες μας στο σύστημα υγείας...μπράβο σου, αλλά θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι η εξαίρεση...περαστικά σου..

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλή μου Ελευθερία θα μπορούσε να είναι εξαίρεση αλλά εάν είναι, 6 άψογες συμπεριφορές σε 6 γιατρούς είναι σπανιότατη περίπτωση. 100%! Ευχαριστώ πάντως για τα περαστικά.

Spy είπε...

Καλό θα ήταν πάντως να ξεκαθαρίσουμε πως άλλο πράγμα είναι το Σύστημα Υγείας (που το βρίζουν όλοι συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομειακών γιατρών) και άλλο πράγμα είναι οι γιατροί και ειδικότερα αυτοί τωνδημοσίων νοσοκομείων.
Το πρώτο είναι κατάπτυστο αν το συγκρίνουμε με οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου (στον οποίο θέλουμε να ανήκουμε), αλλά και πολλές χώρες του ανατολικού...
Οι γιατροί (οι οποίοι βεβαίως και δεν μπάινουν όλοι σε ένα τσουβάλι) είναι φιλότιμοι, ευγενείς, πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτόν και σε αντοχή και σε υπομονή (δεν είναι όλοι οι ασθενείς πράοι και ευγενικοί), και αν αγανακτούν κι εκείνοι με κάτι, αυτό είναι πρωτίστως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν, και όχι η συμπεριφορά μας ή η πληθώρα των περιστατικών.

Με λιγότερη γραφειοκρατία, πιο καλοδιατηρημένα νοσοκομεία, και εκμετάλλευση των κονδυλίων της Ε.Ε. δεν θα κατέφευγε ο περισσότερος κόσμος στα ιδιωτικά νοσοκομεία που σε βλέπουν σαν κινούμενο διακοσάευρο...

L' Aesthete Soleil είπε...

Spy έχεις απόλυτο δίκιο. Παράλειψη που δεν το διαχώρησα. Το ελληνικό σύστημα υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει σταθερός οικονομικός προϋπολογισμός για την ενίσχυσή του. Μιλούσα καθαρά για το έμψυχο ιατρικό δυναμικό.

lila είπε...

Να σου ευχηθώ καταρχήν περαστικά και να μην ξαναχρειαστεί να "ευαγγελιστείς" ποτέ ξανά.
Οι Έλληνες είμαστε της υπερβολής,διογκώνουμε τα προβλήματα,τις ελλέιψεις που όντως υπάρχουν και γενικεύουμε χωρίς διακρίσεις.Ευτυχώς πολλά πραγματα λειτουργούν καλά,παρά τις όποιες δυσκολίες.

L' Aesthete Soleil είπε...

lila ευχαριστώ πολύ, αλλά δυστυχώς έχω ακόμα κάποιες εξετάσεις οπότε δε θα αποφύγω τον "ευαγγελισμό". Το σχόλιό σου είναι αυτό που επεξηγεί ακριβώς τι υποστηρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θέλεις, μέση οδό δεν έχουμε οι άνθρωποι (γιατί αποκλειστικά οι Έλληνες; παντού τα ίδια συμβαίνουν). Ή του ύψους ή του βάθους. Κι αυτό γιατί είναι και τα όρια δυσδιάκριτα μεταξύ σωστού και λάθους, καλού και κακού, είμαστε και από τη φύση μας γκρινιάρικο είδος. Αλλά υπάρχουν και επιστήμονες που η επιστημοσύνη τους πρέπει να μεταμορφωθεί κανένα κρύο βράδυ του χειμώνα σε φωνή συνείδησης και να τους πάρει στο κυνήγι μέχρι να πέσουν μόνοι τους στη θάλασσα για να σωθούν.
Πάντως άμα είσαι καλοπροαίρετος σε αντιμετωπίζουν όλοι ευγενικά και σε μεταχειρίζονται καλύτερα.
Σιδερένιος να είσαι και μακριά από τέτοιους τόπους... Για καλό και για κακό...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ετυχες στην περιπτωση...

Ξέρεις πόσες βασανιστικά ατέλειωες ώρες έχουμε περάσει στα Νοσοκομεία Παίδων με τα πέντε μου μικρά;

Πιστεύω πως εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ότι οι ό,ποιες καταγγελίες δε γίνονται αβασάνιστα....

Σιδερένιος και να μη σου ξανατύχει.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

tovenito είπε...

νομίζω ότι έπεσες στην περίπτωση. μπορώ να σου διηγηθώ ιστορία σε κρατικό νοσοκομείο της θεσσαλονίκης όπου δεν μπορούσανε να κάνουν διάγνωση για σκωλικοειδίτιδα.
και χανόντουσαν και τα δείγματα από αίμα κλπ κλπ..άπειρα περαστατικά, απείρου κάλλους.
οι ίδιοι οι γιατροί δεν έχουν κακή πρόθεση πιστεύω, αλλά είναι τόσο παρψχημένο το σύστημα υγείας σε ορισμένες εκφάνσεις του, που τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα..
καλησπέρες!

predo είπε...

Καλησπέρα και απο εμένα και εύχομαι απόλυτα υγιής! Συμφωνώ με όσα λές αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι είναι ο κανόνας! Μάλλον έπεσες στην εξαίρεση! Μακάρι να κάνω λάθος και να γίνουμε σιγα - σιγά οργανωμένη κοινωνία!

Δήμητρα είπε...

Kαλησπέρα.
Πέρα από ιδεολογίες και πολιτικές,πιστεύω ακράδαντα πως τα δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστήμια λειτουργούν σπαθί.Και το πιστεύω πως είναι θέμα εκαπίδευσης όλο το σκηνικό και όχι κονδυλίων.
Πέρυσι γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο,στο Έλενα για την ακρίβεια.Απ την αρχή ήμουν ένθερμη στην προοπτική για τη γέννα εκεί γιατί είχα πληροφορηθεί για την ποιότητα και την εξέλιξη των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε σχέση με τα ιδιωτικά.Και γεννάω ,μένω σε μονόκλινο δωμάτιο για πέντε μέρες,στον έκτο όροφο με θέα το Λυκαβητό,το παιδί μπαίνει σε θερμοκοιτπίδα για δέκα μέρες,και τα έξοδα μου ε΄κτός της αμοιβής του γιατρού ήταν 250 ευρώ.Ενώ κατά την όλη διαδικασία,έβλεπα καθημερινά να φτάνουν κοιτίδες βρεφών από ιδιωτικά μαιευτήρια που δεν μπορούσαν να νοσηλεύσουν τέτοια περιστατικά.Για να μη μιλήσω για αυτά που ΄μας δίδαξαν μέσα στο Έλενα.

aris είπε...

Η δικιά μου πάντως γιατρός στη ζούγκλα της Νίκαιας κυκλοφορεί με κονκάρδα με ένα φακελάκι κι από πάνω το σήμα του απαγορευτικού, αν δεν ήταν γιατροί - μουτζαχεντιν της δημόσιας υγείας οι κυβερνήσεις θα το είχαν κλίσει το μαγαζί προ πολλού

seniorita είπε...

όσο και να ''θάβουμε'' το σύστημα υγείας και τα φακελάκια των γιατρών σ'αυτούς κάποια στιγμή θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε για ένα πρόβλημά μας...οπότε ας τους επαινούμε πού και πού,λειτούργημα επιτελούν..
περαστικά και μη ξανασηκώσεις βαριά αντικείμενα,είναι ανθυγιεινό...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σωστό που το επισήμανες αυτό. Πρέπει και τα θετικά να επισημαίνουμε. Βλέπω πολλές φορές στα επείγοντα τους γιατρούς να πολεμούν μέσα σε ένα μπάχαλο και έναν πανικό να τα βγάλουν πέρα και τους θαυμάζω.

neraidoskonismenh..darling είπε...

Εύγε και σε σένα, εύγε και στους γιατρούς.
Γιατί παντού υπάρχουν οι σκάρτοι αλλά παντού υπάρχουν και οι σωστοί, ευσυνείδητοι και άξιοι.
Κι αξίζει να δίνεις συγχαρητήρια σε τέτοιους ανθρώπους.

Περαστικά σου.
Καλημέρα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλημέρα ήλιε. Ετσι είναι . Όταν βλέπουμε την ζωή με την ματιά που της πρέπει, και στον πόνο θα βλέπουμε σωστά και η κρίση μας θα είναι αντικειμενική. Να είσαι καλά και αν θες βοήθεια σε άλλο κουβάλημα σφύρα κλέφτικα και ...φτάσαμε.

L' Aesthete Soleil είπε...

Καλημέρα σε όλους με υγεία πάνω από όλα
@blogoulis
Eιλικρινά δεν πιστεύω ότι ήμουν ο μόνος καλοπροαίρετος εκεί. Φερόμουν απόλυτα νορμάλ και ευχαρίστησα μετά το πέρας της περιπέτειάς μου. Δεν νομίζω ότι διάκριναν σε εμένα κάτι ιδιαίτερο, ώστε να μου φερθούν καλύτερα από άλλους.
@φύρδην-μίγδην
Ευχαριστώ για τις ευχές. Τώρα δεν νομίζω ότι έτυχα στην περίπτωση. Στις πέντε ώρες που παρέμεινα στον Ευαγγελισμό φέρθηκαν, από ό,τι είδα σε όλους με την ίδια υπευθυνότητα και ευγένεια. Άραγε συμβαίνουν αυτά μόνο σε αυτό το νοσοκομείο; Τί να πω;
@tovene592
Αναφέρεσαι σε ένα περιστατικό, τραγικό είναι η αλήθεια, αλλά αυτό το έχω αντιμετωπίσει μόνο με τους γιατρούς του Ι.Κ.Α. Εξάλλου στο Ι.Κ.Α. τίποτα δε λειτουργεί. Εμένα πάντως σε δημόσιο νοσοκομείο τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί.
@predo
Eυχαριστώ. Ελπίζω ότι δεν έπεσα σε εξαίρεση. Να είναι δύο-τρεις οι καλοί είναι πιθανόν, αλλά και οι έξι; Δύσκολο να το πιστέψω. Έβλεπα και τα υπόλοιπα περιστατικά. Οι γιατροί φέρονταν όπως έπρεπε.
@δήμητρα
Δεν ξέρω εάν λειτουργούν σπαθί, πάντως πιστεύω ότι λειτουργούν αρκετά καλά. Στο Έλενα γέννησε και συγγενής μου και είπε ότι όλα ήταν υπέροχα. Όσον αφορά κάποια ιδιωτικά έχω ακούσει κι εγώ ότι πολλές φορές λένε ότι αδυνατούν να υποστηρίξουν διάφορες περιπτώσεις. Για τα δημόσια πιστεύω ότι αν μη τι άλλο, έχουν αυτή τη δυαντότητα.
@aris
Έξυπνη κίνηση. Η κυρία αυτή βλέπει την εργασία της ως λειτούργημα. Μπράβο της! Καλωσήρθες στο blog μου φίλε Άρη.
@seniorita
To ίδιο πιστεύω κι εγώ. Νά είσαι καλά!
@μάρκο τ
Αυτό παρατήρησα κι εγώ.
@neraidoskonismenh..darling
Kαλωσήρθες. Μάλλον αυτό που λες είναι και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε.
@epikuros
Eλπίζω να μην χρειαστεί ξανά να σηκώσω τόσο βάρος! Ευχαριστώ πάντως και συμφωνώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα και περαστικά:)
σωματική καταπόνηση και μήνας του μέλιτος πάνε μαζί οπότε τα επιπλάκια ήταν μόνο για το ζέσταμα :)

λοιπον αν σου πω ότι πριν δύο βδομάδες πέρασα ακριβώς τα ίδια?
έντονος πόνος στο στομάχι, αδυναμία , δυσκολία στην αναπνοή κλπ ... πήγα στο τοπικό μας νοσοκομείο και παρόλο που επίσης υπήρχαν βαριά περιστατικά (δύο διπλανοί μου πάθαιναν ακριβώς εκείνη την στιγμή έφραγμα) και επισης συνέβη και διακοπή ρεύματος, η αντιμετώπιση ήταν υπεύθυνη και άμεση... με άφησαν να φύγω μόλις 5-6 ώρες μετά , αφού είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι εξετάσεις, καρδιογραφήματα, υπέρηχοι κ.λ.π. και αξιολογηθεί τα αποτελέσματα...
λες να πέσαμε στην εξαίρεση ή να ελπίζουμε ότι τείνει να γίνει ο κανόνας στο σύστημα υγείας ?

L' Aesthete Soleil είπε...

Κασταλία μου ελπίζω να αρχίσει να γίνεται κανόνας... Εμένα δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα. Δεν είχα δύσπνοια, μόνο τον πόνο στο στομάχι. Περαστικά μας!

George Tsitiridis είπε...

Περαστικά σου εύχομαι ..εισαι τυχερός υπάρχουν και οι καλες μέρες σε ένα νοσοκομείο.
εγω επίσης είχα ενοχλήσεις στο στομάχι που δεν ξέρω τελικα τι ήταν γιατι όταν πήγα στο νοσοκομείο στο παθολογικό είχα το νούμερο 26 και ο πίνακας έδειχνε 40 και κάτι. Δηλαδή έπρεπε να πάει εκατό να μήδενίσει και να αρχίσει να μετράει πάλι.
Οπότε σηκώθηκα και έφυγα.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αυτο το σύστημα που ισχύει στην Γερμανία οτι όλα τα νοσοκομείο πάντα εφημερεύουν ...και οχι ένα ή δυο κατ επιλογή.

ώρα του τέλους είπε...

Σωστά ναι αλλά υπάρχουν όμως και θέματα που δεν κάνουν τίποτα σε αφήνουν στο έλεος του Θεού!!

L' Aesthete Soleil είπε...

@pisoglendis
Ευχαριστώ! Tώρα μία συμβουλή: Στο νοσοκομείο και ένας παθολόγος σε ένα Κέντρο Υγείας μου είπαν ότι η κοιλιακή χώρα είναι κάτι πολύ σύνθετο και τόνισαν ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήσεις ενοχλήσεις (οι οποίες δεν οφείλονται σε καούρες, πολύ φαγητό ή φούσκωμα). Καλό είναι να πας σε γιατρό είτε παραμένουν είτε όχι. Όσον αφορά το γερμανικό σύστημα μην ξεχνάς ότι η Γερμανία είναι ο γίγαντας της Ευρώπης και τα μεγέθη είναι αύγκριτα, τόσο από προσφορά γιατρών όσο (και κυρίως) από ανάγκη πολυάριθμων ασθενών.
@ώρα του τέλους
Τι να πω; Στάθηκα πολύ τυχερός; Μακάρι να μην συνέβαιναν αυτά που αναφέρεις (λίγο αόριστα θα έλεγα, αλλά πιστεύω ότι μάλλον τα έχεις αντιμετωπίσει).

meltemi είπε...

Aφού κάθησες μόνο πέντε ώρες μια χαρά είσαι

Περαστικούλες καλησπέρες :)

mahler76 είπε...

Ίσως να εχεις και δίκιο...εγώ θα ευχηθώ απλά περαστικά ότι κι αν είναι.

Leviathan είπε...

perasa 6 xronia mesa sta nosokomeia logo tis iatrikis pou imoun...iparxoun exairetikoi an8ropoi kai tautoxrana giatroi...iparxoun omos kai kati gaidouria allo pragma...filia!

3 parties a day είπε...

Το ελληνικό σύστημα υγείας πάσχει από σοβαρές ελλείψεις σε διάφορους τομείς, και μπορώ να το πω με βεβαιότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια μένω στο εξωτερικό, άρα έχω ένα μέτρο σύγκρισης.
Οι γιατροί πάλι, μου φαίνονται παντού οι ίδιοι. Δεν τους έχω σε καμία εκτίμηση -για πολλούς και διάφορους λόγους- και πολύ λυπάμαι κάθε φορά που τους χρειάζομαι.

Περαστικά σας, αγαπητέ...

ΥΓ. Διάβασα και άλλα ποστ σας. Γράφετε πολύ καλά.

Aura είπε...

Tίποτα. Σας πεθύμησα και πέρασα για ένα " Γεια! Είστε καλά? Πολλά φιλιά σε σας και τη σύζυγό σας "..

:)

L' Aesthete Soleil είπε...

Kαλημέρα σε όλους τους φίλους μου
@meltemi
Αυτό λέω κι εγώ... Eυχαριστώ για τις ευχές!
@mahler76
Ευχαριστώ φίλε μου!
@leviathan
Αφού ξέρετε τα πράγματα εκ των έσω, εξ ορισμού είστε και καταλληλότερος να μιλήσετε για το θέμα.
@3 parties a day
Αγαπητέ νεοεισελθέντα φίλε μου, έζησα κι εγώ στο εξωτερικό, πιθανόν λιγότερο από εσάς, αλλά έχω άποψη γιατί ασθένησα βαρύτατα τις πρώτες μέρες λόγω ιού στο αεροπλάνο με θλιβερά αποτελέσματα (εκ των οποίων παραμιλητά και παραισθήσεις). Οφείλω να ομολογήσω ότι όλοι φέρθηκαν με περισσή ευγένεια και υπευθυνότητα, αλλά οι διαφορές δεν ήταν τόσο μεγάλες, σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Ευχαριστώ για τα κολακευτικά σχόλιά σας.
@aura
Γεια σου καλή μου αύρα. Ανταποδίδω τα φιλιά. Έχεις ευχές και από τη σύζυγο.

Unknown είπε...

το όλο θέμα έγκειται σε τι ανθρώπους πέφτουμε κάθε φορά. και όχι μόνο στον χώρο της υγείας αλλά και αλλού. γιατί οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν κάνει κανείς, αν ξεχάσει την υπόστασή του ως άνθρωπος, καταρρίπονται όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την όποια ασχολία του...

φιλιά βρόχινα...

Υ.Γ. έπρεπε να τους πεις πως γύρισες πρόσφατα από γαμήλιο ταξίδι. σιγά μη φταιν τα έπιπλα. άλλες καταχρήσεις έκανες, καλέ μου :ΡΡ

:)))

Albus Genius είπε...

Καλή η ιστορία σου, αλλά χωρίς να θέλω να στη χαλάσω, και χωρίς να τα βάλλω με τους γιατρούς θα ήθελα να πώ μερικά πράγματα.
1.Δεν ήταν ατυχία σου.Απλά εγωισμός ήταν που νόμιζες ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου.
2.Πήγες στο πιο καλό,σύμφωνα με την πλειοψηφία, νοσοκομείο αυτή τη στιγμή της χώρας.
3.Δεν είχαν επιστρέψει όλοι και παρά την εφημερία δεν τους είχε πιάσει ιατροπάνικ.
4.Δεν χρειάστηκε να υποστείς άμεσα χειρουργείο.
5.Δεν είχες ουσιαστική βλάβη,να είσαι δηλαδή διασωληνωμένος, να έχεις έμφραγμα,εγκεφαλικό και είχες και ένα προσόν ήσουνα νέος, μην το ξεχνάς αυτό. Δεν απειλείς κανέναν με σύνταξη.
6. Τα επαρχιακά νοσοκομεία είναι μια άλλη ιστορία. Ευγενέστατοι γιατροί εξυπηρετικότατοι οφείλω να ομολογήσω αλλά τα σοβαρά περιστατικά τα στέλνουν στην Αθήνα.
7. Μερικές φορές κάνουν θαύματα αλλά λείπου ειδικότητες και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια,λείπουν νοσηλευτές και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια,μπορείς να δείς με μια επίσκεψή σου όποτε νάναι σε νοσοκομείο περιφερειακό της Αθήνας ή της επαρχίας.
8. Η εικόνα που έχεις είναι εξιδανικευμένη μακάρι να μείνει έτσι και να μην σου τύχει τίποτα χειρότερο.Δυστυχώς εμάς μας έχει τύχει καιξέρουμε.Και ευτυχώς που πήγαμε στο "Ντυνάν" και σωθήκαμε. Μάλιστα οι ίδιοι οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε κεντρικότατο νοσοκομείο προέτρεπαν να πάρω τον άνθρωπό μου να φύγω γιατί εκεί θα πέθαινε. Αυτά.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Καλησπέρα αισθητιστή, και περαστικά!
Ξέρεις τί σκέφτομαι;
Αυτό που σε άλλα κράτη είναι το αναμενόμενο και το φυσιολογικό, για μάς φαντάζει εξαίρεση και καλοτυχία!
Καλό σου βράδυ.

Athens line είπε...

Καλησπέρα,
κι εγώ όταν πήγα στο "Παίδων" έτυχα (το μωρό δηλαδή) πολύ καλής αντιμετώπισης. Μερικές φορές υπερβάλουμε όταν κατηγορούμε το σύστημα υγείας.

L' Aesthete Soleil είπε...

Kαλημέρα σε όλους!
@νεράιδα της βροχής
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Τώρα για τις καταχρήσεις, μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος. Αλλά εκείνο το ένζυμο που αυξήθηκε μεταβάλλεται λόγω δραστηριοτήτων από πολύ περισορισμένη γκάμα...
@albus genius
Ευχαριστώ για τα σχόλια και επίτρεψέ μου να απαντήσω σε κάθε ένα ξεχωριστά
1. Πολλά από τα έπιπλα που πήραμε για τους δευτερεύοντες χώρους ήταν από τα ΙΚΕΑ. Στα ΙΚΕΑ σε πληροφορούν για τους διαδρόμους της αποθήκης, στους οποίους θα βρεις τα προϊόντα και όλα είναι αποσυναρμολογημένα μέσα σε κούτες. Σκέψου λοιπόν, ότι ένα ολόκληρο σύνθετο μπορεί να βρίσκεται σε μία κούτα. Οι βοηθοί ήταν μόνο τρεις σε απέραντους διαδρόμους και με πάρα πολύ κόσμο. Το κατάστημα έκλεινε σε μισή ώρα. Ποιους θα προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν;
2. Δεν είχα επιλογή για άλλο νοσοκομείο λόγω διανυκτέρευσης και σαφέστατα μιλάω για μία εμπειρία που έζησα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αλλά εάν προσέξεις τα σχόλια θα δεις ότι και άλλα νοσοκομεία είναι πολύ καλά (σύμφωνα και με άλλους bloggers).
3. Αυτό δεν ακυρώνει την ικανότητα, τη θέληση, την ευγένεια και την ψυχραιμία ενός ιατρού - λειτουργού. Τα περιστατικά ήταν πολλά και εξαιρετικά κρίσιμα. Σκέψου ότι σε ολόκληρη την Αθήνα διανυκτέρευε μόνο ο Ευαγγελισμός και το Τζάνειο στον Πειραιά. Και ημέρα Παρασκευή!
4. Δεν υπέστην καν χειρουργείο! Απλά σε περιπτώσεις κοιλιακών διαταραχών εξετάζουν άμεσα την περίπτωση σκωληκοειδίτιδας.
5. Όπως προείπα, σε όλους φέρονταν με την ίδια ευγένεια. Στο παθολογικό, στο τμήμα υπερήχων, στο ακτινολογικό, στο χειρουργείο και στο γαστρεντερολογικό είδα αρκετές δεκάδες περιπτώσεις και από ανθρώπους που με ξεπερνούσαν κατά πολύ σε ηλικία. Άνθρωποι που όπως λες θα μπορούσαν να μηνύσουν τους γιατρούς.
6. Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε επαρχιακά νοσοκομεία. Και εννοείται ότι τα σοβαρά περιστατικά τα στέλνουν σε κεντρικά νοσοκομεία. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Όταν ήμουν στην Αυστρία, στο Wattens, είχε συμβεί ένα περιστατικό σε μία μαθήτρια και η ασθενής εστάλη στην Βιέννη. Δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις.
7. Όσον αφορά τις ελλείψεις δεν διαφωνώ. Μάλιστα το σχολίασα. Είναι προτιμότερο να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα άρθρα και τα σχόλια.
8. Ένας ασθενής, όταν νοσηλεύεται, τού φταίνε όλοι και όλα. Αυτοί που σας προέτρεπαν να πάτε στο Ντυνάν ήταν νεκροί; Για να νοσηλεύονται και να ζουν δεν νομίζω ότι κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους. Και φυσικά δεν ξέρεις εάν δεν μου έχει τύχει τίποτα χειρότερο. Η μητέρα μου π.χ. έκανε μία πολύ δύσκολη εγχείριση καρωτίδας. Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Και μετά της έκαναν και ακόμα μία επέμβαση για να μην φαίνεται η τομή. Ο θείος μου έκανε επέμβαση στον προστάτη. Ακόμα μία δύσκολη επέμβαση. Εκείνος μάλιστα στο Γενικό Κρατικό. Μήπως κι αυτές δεν είναι σοβαρές περιπτώσεις; Έχω κι άλλα παραδείγματα. Αναφέρω δύο εξ αυτών. Αυτό που λες ("ευτυχώς που πηγαμε στο Ντυνάν και σωθήκαμε") μου φαίνεται νηπιακό επιχείρημα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω. Ελπίζω να σε κάλυψα.
@βιολιστής στη στέγη
Παιδιά έλεος! Έχω ζήσει και σε άλλα κράτη. Και στην Αγγλία, και στην Αυστρία και στην Τσεχία και στην Ελβετία και στην Ουγγαρία. Σε πάρα πολλά είναι πολύ καλύτερα οργανωμένοι, αλλά δεν κάνουν και θαύματα. Κι αυτοί αντιμετωπίζουν ελείψεις, κι αυτοί χάνουν ασθενείς, κι αυτοί κάνουν λάθη.
@ρόλοι ζωής
Αυτό τονίζω! Ας μην στέλνουμε στην πυρά τους πάντες!

Δήμητρα είπε...

Soleil αγαπητέ,
θυμάσαι τι έγραφα τις προάλλες.Σήμερα λοιπόν είχα την ατυχία,να πάω στον Ερυθρό Σταυρό,για επίσκεψη σε ασθενή.Δεν έχω ξαναδει τέτοιο νοσοκο΄μείο ποτέ.Και μιλάω σοβαρά,και έχω πάει σε πολλά νοσοκομεία.
Όχι δεν εννοώ χάλια.ΕΝΝΟΩ Χ Α Λ Ι Α
Χειρότερα δεν νομίζω να γίνεται.Ούτε απο άποψη καθαριότητας,ούτε απο άποψη προσωπικού,ούτε απο άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων.Έφριξα ήλιε έφριξα....

L' Aesthete Soleil είπε...

Είναι γεγονός ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένα πολύ παλιό νοσοκομείο και ουδεμία σχέση έχει με τον Ευαγγελισμό. Πέρυσι το Πάσχα ήταν μία συγγενής μου εκεί. Η συμπεριφορά των γιατρών ήταν άψογη, αλλά τα θετικά σχόλια μπορούν να περιοριστούν μόνο σε αυτούς...