Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Σπύρο μου σ' ευχαριστώ!

Κάθε φορά που έχω την τύχη (;) να δω την εκπομπή "Άλλαξέ το" βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου και συνήθως το κερδίζω. Αν οι ατάκες των ενθουσιασμένων ανθρώπων που αντικρύζουν το νέο τους σπίτι είναι οι ίδιες κάθε φορά. Έτσι έχουμε και λέμε: Αν ο άνθρωπος που αντικρύζει το νέο του σπίτι είναι νέος λέει:
- Τέλειο έτσι;
Αν πάλι είναι γηραιότερος, όπως η κυρία της φωτογραφίας λέει ολοφυρόμενη:
- Σπύρο μου σ' ευχαριστώ.
Αλλά και ο Σπύρος έχει εναλλακτικές απαντήσεις καβάτζα, τις οποίες ξεστομίζει ανάλογα με την περίπτωση. Αν λοιπόν υπάρχει νέος άνθρωπος:
- Μου αρέσει που σου αρέσει. Πρόσθεσα χρώμα και μεράκι για να κάνω ένα σπιτάκι φιλόξενο και ζωντανό! Συνδύασα το κόκκινο του αίματος με το λευκό του πάγου κι έσπασα την μονοτονία με πράσινο και off white λευκό. Στις γλάστρες τοποθετήθηκαν μικρά λουλούδια για να ξεκουράζουν το μάτι ενώ ο καθρέφτης μεγαλώνει το χώρο!
Αν τύχει η επόμενη περίπτωση, βουρκώνει. Τα λόγια βγαίνουν δύσκολα και δεν έχουν και καμία σημασία. Σκύβει το κεφάλι σαν τον Prince στο "Purple rain" και πέφτει στον ώμο της ολοφυρόμενης κυρίας. Δεν μπορεί να μιλήσει. Για κάτι τέτοιες στιγμές ζει. Η συγκινησιακή φόρτιση είναι τεράστια. Σχεδόν αβάσταχτη. Δεν μπορεί πια. Σέρνεται. Αυτός ο ευθυτενής και κομψός διακοσμητής μετατρέπεται σε ράκος...
Κι εγώ λέω:
- Ό,τι δεν σας αρέσει, αλλάξτε το (συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω εκπομπής)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: